Temperatuur beveiliging

Palmboom

Er zijn zo van die momenten dat je, je als beveiliger van de HSG groep vragen stelt over het beveiligingsprobleem van een eindgebruiker en of alles wat je voorgelegd krijgt wel serieus wordt bedoelt. Hier volgt zo’n voorbeeld :


Vraag:

Is het mogelijk, dat als het gaat vriezen de meldkamer mij een signaal geeft dat ik de palmbomen moet gaan inpakken tegen de vorst?? Het blijkt dat deze palmen maar vorst- vast zijn tot ongeveer –5 ºC.

Antwoord:

Het alarm dat U al heeft ; de Alphavision ML is uitermate geschikt voor het oplossen van dit probleem. Op een vrije ingang gaan we een temperatuur schakelaar maken die naar behoefte een melding naar de meldkamer of naar Uw Smartphone kan geven. Ook een sirene (of Deurbel-) geluid voor als U thuis bent behoren tot de mogelijkheden: ook combinaties hiervan zijn mogelijk. De temperatuursensor geeft nu tijdig een signaal en een technische melding zodat de palmbomenset van € 1850,00 niet meer kapot hoeft te vriezen als ons Nederlands weer er anders over denkt.

Niveau beveiliging

Reptielenkooi Vraag en of probleem: In de tuin is alleen een 230V voeding aanwezig waarmee de volgende zaken moeten worden geregeld!

1. Tuinverlichting moet via een tijdklok inschakelbaar zijn liefst rekening houdend met zon`s ondergang.

2. Waterval moet via een tijdklok op verschillende tijden van de dag en week in of uitgeschakeld kunnen worden. Zodat het water in het nachthok regelmatig met vers vijverwater wordt ververst. 3. Verwarmingslampen moeten bij te lage temperatuur aan gaan (18 ºC) en bij te hoge temperatuur uit gaan(>32 ºC)

4. Bij te hoge temperatuur moet ook de waterval aan gaan zodat het water in het nachthok voor verkoeling kan zorgen.

5. Bij vorst dient de waterval uitgeschakeld te zijn zodat de pomp en waterval niet kapot vriest

6. Bij een te lage temperatuur die gevaarlijk kan zijn voor de reptielen dient er een alarm te gaan

7. Bij een te hoge temperatuur die gevaarlijk kan zijn voor de reptielen dient er ook een alarm te gaan. Het volglazen nachthok kan door de zon wel tot 70 ºC warm worden!

8. Wordt een deur geopend van de sluis, mag de andere deur pas open gaan als 1e weer is gesloten om te voorkomen dat de tropische vogels of reptielen kunnen ontsnappen.

9. Bewaking van stroomuitval is ook wenselijk.

10. Glasbreukbewaking, diefstal, vandalisme, hagel, noodweer, zou ook een probleem kunnen zijn.

11. In en uitschakelen van de 230V verlichting, pomp en verwarming moet ook op afstand kunnen geschieden op een van de andere bedieningen in huis.

Het is duidelijk dat uit bovenstaande de conclusie moet worden getrokken dat alleen een Alphavision NG of XL uitbieding kan geven aan de gestelde eisen. Er is uit praktische overweging gekozen voor de Alphavision NG, omdat de XL nog in ontwikkeling is.

Oplossing:

1. sectie a t/m e blijven in gebruik voor het inschakelen van alarm inbraak delen sectie f t/m h worden gereserveerd voor het schakenen van de 4 RTC klokken een schemer schakelaar geeft op een ingang van de centrale een schakel signaal, dat de schemering is begonnen.

2. AL-4 schakelt via RTC 1 sectie E aan of uit. Ook kan middels code 555555 nivo 2 sectie E in of uitgeschakeld worden.

3. een 3-tal temperatuursensoren op een ingang van de inputprint geven de juiste temperatuurmeldingen die ook nog eens ingrijpen op de hardware sturing van de verlichting en de pomp.

4. middels en prox-lezer wordt de toegang tot het nachthok geregeld en bewaakt over terugmeldcontacten, deze contacten melden op de input print via de kluiszone sturing of de deur te lang open staat ook gaat het 2e slot pas open als de deur weer is gesloten (de spanning wordt er pas op gezet als de sectie waarin het terugmeldcontact zit in rust is.

5. een 230V relais en een reedcontact verraden of er stroomuitval of een defecte lamp is

6. een Visonic Glastech-AM melder signaleert glasbreuk en Alphatronics magneetcontacten doen de rest.

7. doordat alles communiceert via de RS485 bus van de Alphavision NG centrale is alles zo op elkaar af te stemmen

dat voor het geheel kan worden volstaan met een reeks van gangbare beveiliging onderdelen verkrijgbaar bij Alphatronics Nijkerk.

Door dit alles konden de wensen en veiligheden gerealiseerd worden zonder:

· extra 230V voedingen,
· extra bekabeling (op 1 getwist draadje na, de RS 485 bus).
· 230 schakeldraden voor het schakelen van huis uit.
· WCD contactdozen voor tijdklokken
· Nieuw alarmsysteem
· Stand alone Toegangscontrole systeem
· Nieuwe meldkameraansluiting
· Nieuwe procedures