"Een terugblik op 2009" Met de installateur op stap

Waarvoor worden onze(Alphatronics) producten nu allemaal precies toegepast? Om een indruk te verkrijgen gaan we vandaag op pad met Will Smits van Smits Beveiliging uit Wijchen, om bij twee installaties te gaan kijken. Ooit kwam hij via de groothandel voor het eerst met onze producten in contact en is inmiddels alweer een jarenlange trouwe klant van Alphatronics.

Succes door de juiste oplossing.

Al op jonge leeftijd besloot Will voor zichzelf te beginnen en dit niet zonder succes. Nu ruim 20 jaar later heeft hij samen met zijn 4 collega’s een zeer florerend bedrijf opgebouwd, wat zowel regionaal als landelijk opereert. Binnen het bedrijf zijn alle beveiligingsspecialismen aanwezig, waardoor zowel hele complexe als wel standaard beveiligingsoplossingen worden gerealiseerd.

De installatie bij sportaccommodatie De Passelêgt te Overasselt is misschien niet groot, maar wel één die functioneel uitstekend is ingevuld naar de wensen en behoeften van de eindgebruiker. In dit gebouw zit een AlphaVision XL centrale, meerdere I/O modulen, IP kiezer en een viertal LCD/proximity bedieningspanelen voor snelle in- en uitschakeling. Tevens wordt de printer module gebruikt voor het verkrijgen van de gewenste overzichten.

De ene gebruiker is de ander niet

Het complex biedt onderdak aan een groot aantal verschillende gebruikers, waardoor er ook verschillende gebruikersrechten toegepast dienen te worden. De locale voetbalvereniging, het bestuur, de vrijwilligers, een naburige tennisvereniging (gedurende de winter) en een aantal locale scholen voor schoolgym zijn vaste gebruikers van de accommodatie. Door elke gebruikersgroep te koppelen aan een aparte sectie kan de betreffende gebruiker middels zijn hiervoor geautoriseerde proximity pasje toegang krijgen tot de gewenste ruimte(s). Het voordeel van directe inen uitschakeling met het proximity pasje is dat men geen code hoeft te onthouden en geen vals alarm kan veroorzaken door een foutieve code in te toetsen. Zo krijgt het bestuur alleen toegang tot de hal en de bestuursruimte, de tennisvereniging en de schoolklas alleen toegang tot de interne kleedruimte en de sporthal, de clubleden toegang tot het ballenhok, terwijl de vrijwilligers overal in de accommodatie mogen komen. Op deze wijze krijgt iedere gebruikersgroep toegang tot het eigen geautoriseerde gedeelte binnen het sportcomplex zonder het risico van vals alarm of diefstal.

Aansturing van de veldverlichting

Naast de beveiliging en toegangsvoorziening wordt de AlphaVision centrale tevens gebruikt voor het aansturen van de veldverlichting van de drie sportvelden. Het LCD/proximity bedieningspaneel in het ballenhok maakt dit mogelijk. Elk veld is aan een eigen sectie gekoppeld, waardoor de trainer bij de start van de voetbaltraining slechts de ingestelde code hoeft in te toetsen om de verlichting (met vertraging ter bescherming van de lampen) op te starten.

Toegang middels de proximty lezer

Daarna volgt een bezoek aan de buurman te weten Rijhal St. Waldrik.Deze twee indoorhallen worden door paardrijdliefhebbers recreatief gebruikt voor het berijden van hun paard of pony. De hal heeft geen vaste openingstijden (alleen gedurende evenementen) en is daarom op elk moment van de dag beschikbaar voor de leden. Deze situatie bracht met zich mee, dat elk lid persoonlijk de toegangssleutel bij de beheerder of het bestuur moest gaan ophalen en na het rijden weer moest terugbrengen. Deze toestand was zeker voor de leden onhandig en tijdrovend, maar voor de beheerder totaal onoverzichtelijk. Hij had geen controle op wie en hoelang in de hal was geweest.

Naast de behoefte aan beveiliging van de kantoren, de kantine en de overige ruimtes was er tevens behoefte aan een effectieve en goedkope oplossing voor de gewenste controle op de toegang. De AlphaVision New Generation centrale in combinatie met twee RO modules en twee AV NG proximity lezers bod deze geïntegreerde oplossing. Geschakeld via een aparte sectie wordt het zware magneetcontact op de toegangsdeur ontsloten bij het vertonen van de pas voor de proximity lezer, waarna toegang wordt verkregen tot de hal dan wel het toiletgedeelte. Met groot enthousiasme maken de leden nu dagelijks probleemloos gebruik van deze nieuwe functionaliteit. Het hoogste autorisatieniveau blijft natuurlijk liggen bij de beheerder en het bestuur. Via de uitdraai van de printer module kan nu precies na in- en uitschakeling per pashouder worden nagegaan wie, wanneer en hoelang deze binnen is geweest.

De eindgebruiker betaalt

Bijna zou je zeggen de vervuiler betaalt. Heel handig zijn de kosten van de installatie over de leden verspreid door per pas een jaarlijks vast borgbedrag te vragen. Zo is iedereen tevreden.